skip to content

30.5.13, ora 17, la ERASMUS: Lansare de carte Jesper Juul „Acesta sunt eu. Tu cine esti?"

15. Mai 2013

Stimate doamna, stimate domn,

Familylab Romania si Editura Ponte din Bucuresti au placerea de a anunta aparitia primului titlu tradus in limba romana a celebrului autor danez Jesper Juul: „Acesta sunt eu. Tu cine esti? - Limite, apropiere si respect intre adulti si copii"

DESPRE AUTOR:

Jesper Juul, nascut in 1948 in Danemarca, terapeut familial, consilier conflictual si autor. Pana in 2004 a condus Institutul Kempler din Scandinavia in Odder, Danemarca pe care l-a infiintat in anul 1979.
Jesper Juul a dezvoltat o forma proprie de consiliere parentala: interventii pe termen scurt cu intreaga familie, orientata pe actiune si practica. Scopul muncii sale este sa sustina potentialul parintilor in educarea copiilor fara a le da retete sau patente.
Jesper Juul este autorul a peste 20 de volume, traduse in numeroase limbi precum si fondatorul si conducatorul retelei Familylab International.
Jesper Juul este intre timp o voce de nelipsit in discursul pedagogic si familial international. Central pentru munca si viziunea lui Juul este atitudinea de „echidemnitate" a dialogului prin care nevoile tuturor membrilor de familie sa fie satisfacute.

VOCI DIN PRESA STRAINA:
„Regele care ii intelege cel mai bine pe copii, Jesper Juul, cere parintilor sa lase educarea copiiilor si sa se comporte mai degraba ca niste turnuri de veghe - ceea ce nu e mereu un lucru usor." (Ziarul DIE ZEIT, 20.11.2012)

„Jesper Juul – o oaza de calm in discutiile incinse pe marginea cresterii copiilor. Acesta le recomanda parintilor sa fie in primul rand autentici: „Copiii nu vad o problema in greselile noastre, atata timp cat le putem recunoaste". (Süddeutsche Zeitung – 07.05.2012)

„Jesper Juul e Papa Calmului in cresterea copiiilor" (FAZ, 06.05.2012)

Extras din „Acesta sunt eu. Tu cine esti?"

„Abrogarea principială a violenţei în relaţia dintre adulţi şi copii a lăsat în urma ei un vacuum pentru umplerea căruia toţi părinţii experimentează zilnic diferite metode. Unii exersează principiile democratice – şi de multe ori sfârşesc blazaţi de discuţiile interminabile. Alţii iau dorinţele sau refuzurile copiilor drept fir conducător al vieţii de familie – ajungând în cele din urmă într-o stare de derută. Unii părinţi lasă copiilor responsabilitatea, atunci când aceasta nu poate avea consecinţe importante – şi, în final, ajung să fie antrenaţi în epuizante lupte pentru putere. Pentru alţii este atât de important să ofere copiilor spaţiu şi atenţie, încât, în cele din urmă, nu mai au loc pentru ei înşişi şi propriile necesităţi.

Toate aceste experimente sunt necesare pentru ca adulţii să înveţe să-şi folosească puterea mai constructiv decât au putut-o face generaţiile anterioare. Iar experimentarea diferitelor principii nu dăunează nici copiilor şi nici adulţilor; nici măcar atunci când experimentul eşuează. Abia când se împotmolesc în insatisfacţii şi nu mai pot schimba direcţia, încep, atât copiii cât şi părinţii, să se simtă nemulţumiţi.

Conflictele dintre părinți și copii nu sunt un semn că părinții n-ar face față creșterii copiiilor, ci sunt utile pentru ca ambele părți să învețe câte ceva. Într-o familie sănătoasă, însă, responsabilitatea pentru calitatea conflictelor revine părinților. A lăsa vina pe umerii copiilor este lipsit de responsabilitate și nu poate genera decât noi conflicte și mai distructive"

Lansarea de carte + Workshop pentru parinti „Acesta sunt eu. Tu cine esti? - Limite, apropiere si respect intre adulti si copii" cu trainerul Familylab Raluca Jacono

Programul propus – prezentarea cartii, fragmente din carte si discutia cu publicul – parintii pun intrebari si Raluca raspunde.

Raluca Jacono, consilier de origine romana, lucreaza din 2008 alături de Jesper Juul la îmbunătățirea relațiilor din cadrul familiei. Membra in conducerea Familylab International, trainer la Familylab Austria si liderul Familylab Romania.

Avem plăcerea să vă prezentăm munca și experiența noastra de peste 30 de ani și în România, prin evenimentele Familylab adresate părinților, educatorilor și cadrelor didactice, psihologilor precum și altor profesioniști care lucrează cu familia și vor să cultive o relaționare mai bună între adulți și copii.


Die Absurdität der Mittelmäßigkeit »

« 18.5./17 Uhr: Buchpräsentation „Irrlichter. Kopfpolizei Securitate" im Erasmus Büchercafé